Achtergrondinformatie Limburg Wide Web Award.

Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over onze deelname aan de Limburg Wide Web Award:

Limburg Wide Web Award, LWWA

De Limburg Wide Web Award is dit jaar voor het eerst ingesteld op initiatief van een aantal Limburgse bedrijven en instellingen. In twee categorieën, profit en non-profit, dingen Limburgse websites mee naar deze prijs.
Het is een stimuleringsprijs ter grootte van fl. 10.000,-. De winnaar dient het bedrag te steken in verdere ontwikkeling van de betrokken site.

Meer over de Award leest u op de LWWA-site:

Terug naar de index

Wie is Transmil?

Vertaalbureau.

Transmil is een aantal jaren geleden begonnen als vertaalbureau, gespecialiseerd in Pools-Nederlands en Nederlands-Pools.
In de loop der jaren is het pakket aan producten uitgebreid met activiteiten op het gebied van Internet. Transmil is de initiatiefnemer van Vertalers.net, een netwerk van vertalers, tolken en vertaalbureau's, op Internet.

Webdesign.

Daarnaast heeft Transmil een plaats verworven in het korps van webdesigners. Door de unieke combinatie van samenwerking met vertalers en webdesign legt Transmil zich toe op meertalig webdesign voor met name het bedrijfsleven.
Daarnaast specialiseert Transmil zich in het ontwerpen van sites voor de non-profitsector, met name op het gebied van kunst en cultuur.

Transmil vertaal- en adviesbureau, Tegelen heeft met drie sites ingeschreven voor de Award:

Terug naar de index

Wie is de PNKV?

De PNKV is de Pools-Nederlandse Kulturele Vereniging. De PNKV is in 1980 opgericht. De PNKV heeft als belangrijkste doelstellingen het bekendheid geven aan de Poolse cultuur in Nederland en het bevorderen van (culturele) contacten tussen Polen en Nederland.
In een aantal regionale afdelingen, waaronder Limburg, worden activiteiten georganiseerd. De regio Limburg bestaat dit jaar 10 jaar, hetgeen op 27 november 1998 gevierd wordt in de Maaspoort te Venlo.

Recent had de PNKV, regio Limburg, een ontmoeting met Gouden Kalf-winnares en hoofdrolspeelster in de film "De Poolse Bruid", Monic Hendrickx.

Terug naar de index

Motivatie en informatie deelname LWWA.

Transmil heeft de PNKV-site aangemeld met de volgende informatie en motivatie:

Organisatie:

De Pools-Nederlandse Kulturele Vereniging bevordert de interesse en bekendheid met de Poolse cultuur in Nederland. De vereniging heeft regionale afdelingen waarvan Noord-Limburg er één is. Jaarlijks vinden er activiteiten plaats om de contacten te versterken. Transmil vertaal- en adviesbureau heeft in opdracht de site verzorgd en fungeert als webmaster/eigenaar.

Doelgroep:

De doelgroep bestaat uit alle geïnteresseerden in de Poolse cultuur. De site is opgezet voor de regio Noord-Limburg maar geeft ook algemene informatie over bijvoorbeeld Polen, Poolse sites, telefoneren naar Polen en de PNKV als landelijke vereniging. De site wordt daarom ook bezocht door mensen buiten Limburg en buiten Nederland.

Doel van de site:

Gebruikmakend van Internet, maar ook van andere media, worden activiteiten onder de aandacht gebracht van alle belangstellenden, waaronder ook niet-leden. De site geeft actuele informatie, persberichten, verslagen en praktische informatie. De nadruk ligt op doelmatige informatie, zonder al teveel "toeters en bellen", gebruikmakend van HTML 4.0 techniek waaronder bijv. stylesheets.

Terug naar de index

COLOFON

Deze site werd verzorgd door: Wouter Schenk, van:

in opdracht van de PNKV.

Terug naar de index.

Homepage Iwona en Wouter Schenk

Voor het laatst aangepast: 10 oktober 1998

Deze pagina wordt regelmatig ververst!
Tot ziens!

A

production.