test
Biografie
Familie en vrienden
Artiesten over Glenn
Glenn Corneille Prijs
Foto's 2009
Foto's 2008
Foto's 2007
Foto's 2006
Foto's 2005
Foto's 2004
Foto's 2003
Bestel
Links

 

Glenn Corneille biografie

 

 


Egbert Derix over Glenn:

Op 23 augustus 2005 is Glenn Corneille overleden.
Onderstaand stukje is verschenen in het blad 'playground' waarin een aantal Limburgse musici werd gevraagd Glenn Corneille te memoreren.

Glenn,
Aan het begin van onze studie aan het conservatorium reden we een paar keer per week samen naar Maastricht, ondertussen druk filosoferend en luisterend naar alles wat we goed vonden (van Bill Evans tot The Eagles en van Chet Baker tot de kerstplaat van Kenny Rogers).
Als we elkaar tegenkwamen zei hij steevast op zijn Venloos: ‘Eggy D. wat kiekse toch blie’.

Glenn was niet alleen een hele goede, royale en loyale vriend maar ook iemand waar ik heel veel bewondering voor had. Als musicus een fenomeen. Ik zal altijd trots blijven op het feit dat Glenn op zijn cd’s en op het North Sea Jazz Festival een paar van mijn composities heeft gespeeld en op de stukken die we samen hebben geschreven. Ik krijg een warm gevoel bij de herinneringen aan onze duo pianoconcerten in De Maaspoort in Venlo met bassist Rogier van Wegberg en drummer Geert Roelofs. Als pianist voelde ik me in zijn bijzijn altijd ontzettend beperkt maar hij gaf me het gevoel dat ik bijzonder was. Ik ben dankbaar dat ik hem heb mogen kennen en zoveel van hem heb mogen leren. Ik ben blij dat ik hem dat bij leven en welzijn ook vaak heb kunnen zeggen, waarop hij dan zei :
'je bent te lief'.....

Egbert,
september 2005

 


Egbert Derix (www.egbertderix.com)

(foto: Brendan v.d. Beuken)

 

 

04-Apr-2008

ColofonDeze site wordt verzorgd door Wouter Schenk.
Foto Glenn: Ray Christian, © TROS,
Foto cover CD 'Piano': Richard Fieten.

 

Last update: 22-08-2010